MEB AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
Anadolu Üniversitesi ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol uyarınca yürütülen Açık Öğretim Ortaokulu BAP Programına kayıt yaptıran öğrenciler; Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Ortaokulu'nun öğrencisi olmaktadır. Bu öğrencilerin; yasal mevzuat ve öğrencilik hakları bakımından Türkiye'deki öğrencilerden (ikamet yerleri dışında) bir farkları yoktur. Açık Öğretim Ortaokulu'na kayıtlı öğrenciler, Türkiye'deki diğer öğrenciler gibi her türlü yasa ve yönetmeliklere uymak zorundadır. Bu zorunluluk sınavlarda ve eğitim uygulamalarında uyulacak esas ve yönergeleri de kapsar.
Açık Öğretim Ortaokulunun Yurt Dışı Programına kayıt yaptıracak, kayıt kabul şartlarını taşıyan öğrencilerde yaş sınırı aranmayacaktır.
|
|
EĞİTİM ? ÖĞRETİM
|
|
KİMLER KAYIT OLABİLİR 1) İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirenler, 2) İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar, 3) Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar, 4) Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar, 5) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar, 6) Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi olanlar, Açık Öğretim Ortaokulu'na kayıt yaptırabilir.
|
|
SINAV UYGULAMASI VE DERSLER Açık Öğretim OrtaokuluBAP, kılavuzda belirtilen tarihlerde ve merkezi sistemle her öğretim yılı için belirlenen sınav merkezlerinde Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılır.
Zorunlu öğrenim çağı dışındaki öğrenciler, bir dönemde sadece bir sınıfa ait dersler ve bir üst sınıfın en fazla dört dersi ile başarısız oldukları diğer derslerden sınava katılabilirler.
|
|
SINIF GEÇME · Sınıfın bütün derslerinden 45 puan alarak başarılı olanlar;
· Türkçe dersinden başarılı olmak şartı ile en az iki dersten başarısız olduğu halde derslerin yılsonu aritmetik puanı en az 45 olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçerler veya mezun olurlar.
· Bir üst sınıfa geçen öğrenciler ile başarısız ders/dersleri bulunan öğrenciler aynı öğretim yılı içerisinde başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın bir sonraki dönem bir üst sınıfın sınavlarına katılabilirler.
AÖO yönetmeliğine göre; yeni kayıt yaptıran öğrencilere bir üst sınıftan 4 ders atanır. Öğrenciler atanan bu derslerden de sınavlara girebileceklerdir |
|
ÖĞRENİM BELGESİ DENKLİĞİ Açık Öğretim Ortaokulundaki öğrenimlerini başarı ile tamamlayarak öğrenim belgesi almaya hak kazanan öğrenciler, T.C. MEB Açık Öğretim Ortaokulu, Öğrenim (Tamamlama) Belgesi alacaklardır. Bu öğrenim (Tamamlama) belgeleri, Türkiye'deki örgün ortaokulların verdiği öğrenim (Tamamlama) belgeleri ile eşdeğerdedir. Mezunlar bu öğrenim (Tamamlama) belgesi ile isterlerse örgün veya açık öğretim sistemiyle eğitim veren liselere devam edebilirler. Ayrıca, öğrencilerin yurtdışında ne tür öğrencilik haklarından yararlanabilecekleri, yaşadıkları ülkelerin yasaları uyarınca, o ülkenin merkezi veya yerel yönetimi tarafından belirlenmektedir.
|
|
Batı Avrupa Bürosu üzerinden hizmet alan öğrenciler geniş bir coğrafyada yerleşik durumdadır. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Lüksemburg, İngiltere, İrlanda, Lihtenştayn, Slovenya, İtalya, Macaristan, İsveç, Norveç, Danimarka, Portekiz, Finlandiya, İspanya, İzlanda, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde yerleşik durumda olan öğrenciler, büro hizmetlerini; Köln'deki Batı Avrupa Bürosu'na şahsen gelmek zorunda olmadan alabilmekte ve mezun olduklarında diplomaları adreslerine posta yoluyla gönderilmektedir.
Açık Öğretim Ortaokulu Köln İrtibat Bürosu ile nasıl irtibat kurabilirim?
Telefon: 0049 221 51 10 47
Açık Öğretim Ortaokulu Köln İrtibat Bürosu ile telefonla danışma hizmeti hafta içi her gün 14.00 ile 17.00 arası verilmektedir.
E-posta : lise@anadolu-uni.de
Öğrenci belgesi isteklerinizi lise@anadolu-uni.de e-posta adresine veya 0049 221 52 11 49 numaralı faksa gönderebilirsiniz. Belge isteklerinin mutlaka imzalı olması gerekmektedir.
Yazışma Adresi:
Anadolu Üniversitesi
Batı Avrupa Bürosu(AÖL)
Friesenplatz 13
D-50672 Köln